"Věnováno památce Miroslava Bičíka, Jiřího Steinbrocha, Lukáše Přibyla a dalších..."

Očima fanouška: Zajímá je fotbal? (26.2.83)

uvodnik-1983-03-01-kronika-cheb-bw-70pxAno, přesně takovou otázku jsme si mohli položit při zahajovacím zápasu jarní části ligy Bohemians - RH Cheb. Z Chebu přijelo snad 200 vesnických pořízků a už před zápasem bylo jasné, že se zápas neobejde bez incidentů.

Ještě ani nezačal zápas a už se strhla první potyčka, ale to hlavní přišlo v průběhu zápasu. Kolem 30. minuty nás Chebáci napadli a začala bitka. Policie samozřejmě nikde. Chebáky řídila jakási obrovská oplzlá gorila a nám už dobře známý provokatér "Cikánek".

Bitka pokračovala i ve druhém poločase. V čele šiku se statečně bránil Chatař, stejně tak i Michal Hobza, Jirka a další. Když se konečně dostavila policie, reprezentovaná dvěma policisty, bylo 7 chebáků vyvedeno.

Čekali však seskupeni před stadiónem a boj pokračoval i v ulicích. Nevím proč taková individua vůbec do Prahy přijela, vždyť poprat se mohou doma v hospodě, ne?

Jinak zápas byl hrán jako obvykle ve velkém stylu našeho týmu. Zvítězili jsme 2:0 brankami Pavla Chaloupky, ale zvítězit jsme mohli ještě větším rozdílem. Tento výsledek nám dal zapomenout na šrámy a vesele jsme se trousili domů.

Chebákům porážka zřejmě nevadila, jelikož fotbal je to poslední, co je zajímá. Přijeli se prostě poprat.

Výstřižek z novin:

"VĚNUJTE SE FOTBALU! Vlajkonoši RH Cheb nedělají svému mužstvu dobrou reklamu. Ještě neuplynula půlhodina a ve Vršovicích docházelo k bitkám v hledišti proti hlavní tribuně, kde stáli právě vlajkonoši obou táborů. Hlasatel sice zcela bez výsledku vyvolával "aby se diváci věnovali fotbalu", bylo to marné. Nakonec zasáhli příslušníci VB, kteří vyvedli osm chebských vlajkonošů a dva zjišťovali. Je to zbytečná ostuda. Za nevhodné chování diváků při utkání se Servette zaplatili "klokani" pokutu 8000 švýcarských franků, napříště bude nutné zasáhnout rychleji!"

Komentáře

 
Venca_65
0 #1 Venca_65 2013-03-02 14:33
No s těma mrd...a, to bylo docela vostrý..,hlavně pak venku v ulicích - asi jeden z nejdrsnějších střetů co si z tý doby pamatuju. :-)
 

Comments are now closed for this entry