"Věnováno památce Miroslava Bičíka, Jiřího Steinbrocha, Lukáše Přibyla a dalších..."

Proti mistrům světa se sedmi klokany

clanek-1982-10-05-csfs-logo-bw-250pxPotvrzeno. V zítřejším zápase kvalifikace evropského šampionátu 1984 nastoupí Československo v Miláně na stadionu Giuseppe Meazzy proti úřadujícím mistrům světa Italům se sedmi hráči Bohemians. Na své životní zápasy se chystají obránci Jakubec a Prokeš, kompletní záloha Chaloupka, Zelenský, Sloup a útočníci Němec a Čermák.

Kapitán národního týmu je z Dukly. Obránce Jan Fiala před necelým týdnem musel snést od Bohemky domácí porážku v lize. Zítra vyběhne proti Italům a v sestavě kolem sebe bude mít téměř samé klokany.

"Polovinu reprezentace tvoří Bohemka. Hráči s sebou přinesli duch Bohemians, tedy bojovnost, pohyb, hru na doraz," říká Fiala. "Copak si vedle Čermáka, který dře do úmoru troufne někdo vybrat oddechový čas? Havránek vsadil na konkurenci, to je hnací motor. Vždyť žádný hráč nemá rád lavičku."

Samotný Milan Čermák se po skvělých výkonech v lize i v Poháru proti Saint Étienne na svůj pátý reprezentační start těší: "Čeká mě určitě nejdůležitější utkání v životě. Pokud se nám podaří ze zabezpečené obrany přecházet do rychlého protiútoku, mohli bychom Italy potrápit."

Záložník Peter Zelenský, který měl v týdnu svalové problémy, by měl být pro zítřejší utkání v pořádku.

"Při tréninku mě při jedné střele začal pobolívat sval, občas mě potrápil už i v lize. Teď už je to zase dobré. V utkání s mistry světa nemáme co ztratit. Poctivou hrou naopak můžeme jen a jen získat."

Na straně československého týmu je historie. Reprezentace s Itálií neprohrála od roku 1953 a ve dvou mezistátních utkáních v Miláně ještě neprohrála. V únoru 1927 Československo remizovalo s domácí Itálií 2:2 a před dvěma lety na mistrovství Evropy zde národní tým remizoval 1:1 s Holandskem a vybojoval si tak zápas o třetí místo právě proti Itálii, který skončil penaltovým úspěchem.

"Věřte, že jsme vám nezapomněli, jak jste nám před dvěma lety v Neapoli vzali bronzové medaile," varuje italský trenér Enzo Bearzot. "Jednoduché to ale nebude. Asistent Maldini vás viděl v Kodani, kde jste se představili jako velmi silné mužstvo. Překvapili jste Dány rychlostí, útočným pojetím."

Italům se na poslední chvíli zranil Oriali, Cabrini chybí kvůli poraněnému menisku. Zápas začíná zítra ve 14.30 a s ohledem k výjimečnému počtu hráčů Bohemky z něho přineseme textový online přenos.

Pravděpodobné sestavy

Itálie: Zoff - Bergomi, Collovati, Scirea, Gentile - Tardelli, Marini, Antognoni - Conti, Rossi, Graziani.

Československo: Mikloško - JAKUBEC, PROKEŠ, Fiala, Kapko - CHALOUPKA, ZELENSKÝ, SLOUP - NĚMEC, ČERMÁK, Janečka.

 

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit