"Věnováno památce Miroslava Bičíka, Jiřího Steinbrocha, Lukáše Přibyla a dalších..."

Proti mistrům světa zelenobílá záloha?

clanek-1982-11-09-repre-zaloha-bohemians-bw-250pxJiří Sloup, kometa podzimní ligy, se připojil k reprezentaci. Vlasatý záložník dorazil do Nymburka za národním týmem, který se připravuje na kvalifikační střet se světovými šampiony z Itálie. Jeho povolání naznačuje, že rozjetá záloha Bohemky Chaloupka, Zelenský, Sloup by se mohla už za čtyři dny postavit proti Italům na stadionu Giuseppe Meazzy.

Když minulou zimu dorazil z Plzně do Bohemky, mnoho fandů mu nemohlo přijít na jméno. Jiří Sloup si však svým neortodoxním stylem příznivce rychle získal a na podzim se z něho stala jedna z hvězd československé ligy.

Vzpomínáte na jeho let vzduchem a hlavičku proti Lokomotivě? Nebo na jeho vyrovnávací hlavičku proti Slavii? Jeho dva góly na Dukle asi není třeba připomínat. Do toho obrovská energie,nádherné dlouhé pasy a odvážné kličky. Kvůli tomu všemu byl Sloup po ztrátě zraněného Jiřího Ondry narychlo povolán do reprezentace.

"Já to vůbec nečekal," připustil Jiří Sloup exkluzivně pro náš web. "Po zápase na Dukle mi měl trenér Pospíchal říct, jestli mě bere nároďák, nebo ne. Po zápase mi neřekl nic, já jsem odjel domů a za chvíli mi volali telefonem, že se mám dostavit do Nymburka na soustředění nároďáku."

Sloup se do reprezentace dostal poprvé ve svých devětadvaceti letech. Před rokem touhle dobou přitom ještě hrál ve Škodě Plzeň druhou ligu.

"Jsem z toho trošičku vyplašený. Povolání do reprezentace přišlo prakticky na sklonku kariéry. Je to můj životní úspěch," líčí Sloup.

Zákulisní informace navíc naznačují, že reprezentační trenér František Havránek nepovolal důrazného záložníka na lavičku. Je velmi pravděpodobné, že proti Italům vyběhne kompletní zelenobílá záloha Chaloupka, Zelenský, Sloup.

"Nebylo by to nic mimořádného a po posledních výkonech této řady bych to dokonce považoval za oprávněné," řekl trenér Havránek. "V sestavě je možno uplatnit mnoho hledisek. Na její definitivní dotvoření mám ještě chvilku času. Rozhodně se ale italské mužstvo nebude příliš lišit od týmu, který dokázal vyhrát v Kodani."

 

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit