"Věnováno památce Miroslava Bičíka, Jiřího Steinbrocha, Lukáše Přibyla a dalších..."

Očima fanouška: Cesta mistrů (17.6.83)

clanek-kronika-1983-06-17-vitkovice-bw-250pxNaše poslední cesta letošní sezóny zavedla již podruhé do Ostravy. Zápas s Vítkovicemi se hrál v pátek 17. června.

Jízda mistrů se po nás začala v 6.20 na nádraží. Jelo nás pět: já, Aleš, Jirka a Karel s Jirkou z Ústí. Tímto zápasem jsem tedy splnil to, že jsem viděl všech 30 ligových zápasů.

V tomto zápase už o nic nešlo, a tak bez obav z výsledku byla ve vlaku dobrá nálada. Hráli jsme karty a kecali jsme.

Když jsme se blížili k Ostravě, začali jsme otravovat dívku z vedlejšího kupé, ale po zjištění, že fandí Dukle jsme toho zanechali.

Asi o půl jedné jsme dorazili do Ostravy. Procházeli jsme se odporným městem a bylo nám z něj špatně.

Už od třetí hodiny jsme seděli před stadionem. Postupně přicházeli Vítkovičáci, naši dobří kamarádi, a tak jsme s nimi pokecali. Od hráčů jsme dostali lístky a vnikli jsme na stadion.

Na tribuně se nám to nelíbilo, až na Tribunáře, a tak jsme šli do rohu na stání. Těsně před zápasem přišel ještě Radek a dva Petrové, kteří jeli pozdějším vlakem.

Utkání jsme sice prohráli 0:1, ale nic to nezměnilo na faktu, že jsme mistrem!

Po zápase jsme pomalu odcházeli, když kluky napadlo pár Chacharů. Petr přišel o vlajku a Radek o šálu. Vítkovičáci nám chtěli pomoci, ale to už bylo pozdě - Chachaři zmizeli. Jsou to pěkný parchanti.

Potom jsem já, Aleš a Jirka jeli s hráčema domů. Cesta uběhla dobře a asi v půl jedné jsme dorazili do Prahy.

Autor: Vráťa Vaňásek - Stříbrný

 

Fotogalerie

 

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit