"Věnováno památce Miroslava Bičíka, Jiřího Steinbrocha, Lukáše Přibyla a dalších..."

V Ženevě vládla záloha

clanek-pred-zapasem-servette-bohemians-1982-11-23-loga-bw-250pxAni ve třetím utkání na hřišti soupeře v pohárové Evropě Bohemka neprohrála. Z Ženevy ze zápasu se Servette si Bohemka veze nadějnou remízu 2:2. O stejný výsledek, který vytěžila reprezentace před pár dny v Miláně, se znovu zasloužila skvělá zelenobílá záloha.

Existuje dnes tým, kterému by se naše středová řada nedokázala postavit? Těžko soudit, kdo by odolal. Po světových šampionech z Itálie ale i švýcarský tým Servette Ženeva skončil stejně. Záloha ve složení Chaloupka, Zelenský, Sloup ho dostala do úzkých. A dva její členové se, stejně jako v Miláně, postarali o dva góly.

Nejdřív to byl Jiří Sloup, který se vyhnul ofsajdové pasti a po nádherném sólu dal první gól. V druhé půli se zase trefil Pavel Chaloupka po parádní uličce Petera Zelenského.

"Záloha dnes představuje jednoznačně nejsilnější zbraň Bohemians," napsal deník Československý Sport. "Trenér Tomáš Pospíchal - ani v nemocnici nechyběl u obrazovky - dokonale skloubil Zelenského míčovou ekvilibristiku s Chaloupkovou kondicí, pohyblivostí, důrazem a Sloupovým myslitelsvím a fotbalovým entusiasmem. Co všechno na hřišti svýma nohama objev letošního podzimu už dokázal, je až k nevíře."

O úspěšný výsledek ze Ženevy se ale opět zasloužil celý tým. Bohemka pokračuje v pohárovém tažení a k postupu do čtvrtfinále jí bude v odvětě 8. prosince stačit i remíza 0:0 nebo 1:1.

 

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit