"Věnováno památce Miroslava Bičíka, Jiřího Steinbrocha, Lukáše Přibyla a dalších..."

Zítra v 19.00 ve Vídni odveta proti Admiře Wacker

clanek-pred-zapasem-bohemians-admira-1982-09-15-loga-bw-250pxBohemka po šesti kolech bez porážky vede ligu a dnes odcestovala do Vídně k odvetě prvního kola Poháru UEFA s pětigólovým náskokem. Trenér Tomáš Pospíchal ale vzápětí po svém návratu na lavičku v zápase s Olomoucí podrobil tvrdé kritice pravého beka Františka Jakubce, který v sezoně zatím nevynechal jedinou minutu.

Vysoké vítězství 4:0, ale upracovaný herní projev proti nováčkovi. To byla Bohemka proti Olomouci. Trenér Pospíchal koučoval mužstvo poprvé od návratu z vinohradské nemocnice, kde léčil potíže se srdcem, a k hernímu projevu svých svěřenců měl po zápase co říct. Souhlasil s mediální kritikou hry krajních obránců a přísný byl obzvlášť na toho, který běhává vpravo.

"Jde především o Jakubce. Nezlepší-li se, vyřadím ho ze sestavy a hrát bude Levý," řekl Pospíchal natvrdo. "Proto jsem také Jakubce vystřídal. Nehrál podle mých představ a nebylo to poprvé. Ve Vídni ještě dostane příležitost. Pak už bude záležet jen a jen na něm."

Pospíchal dokonce zmínil, že měl v úmyslu Jakubce vynechat ze základní jedenáctky už v jarní ligové sezoně předcházející neúspěšnému vystoupení reprezentace na mistrovství světa ve Španělsku. Tam nakonec Jakubce zastavila angína, jeho místo v týmu zaujal Přemek Bičovský a na pravém beku ve všech třech utkáních základní skupiny nastoupil Jozef Barmoš z Interu.

"Jakubcův výkonnostní pokles trvá od jara," hřímá Pospíchal. "Nechtěl jsem před odjezdem do Španělska narušit záměry reprezentace, a proto dostával v našem dresu stále příležitost dokázat, že jde pouze o dočasný výkonnostní výkyv. Ovšem všeho do času. Nebude-li ochoten Jakubec plnit naše požadavky, nezbude na něj v našem mužstvu vrcholové kopané dres a nebudu se ohlížet na to, že je nominován do reprezentace."

Populární Fanouš má tak v zítřejším pohárovém boji ve Vídni o motivaci postaráno. Připomeňme, že první utkání proti Admiře Wacker Bohemka vyhrála 5:0 díky hattricku Příložného a dalším gólům Čermáka a Vladimíra Hrušky. Hrdina minulého utkání Příložný by podle našich informací tentokrát neměl být v základní sestavě. Do Rakouska vůbec neodcestoval další útočník Jaroslav Němec, který dostal příležitost zotavit se po nedávném svalovém zranění pro blížící se kvalifikaci se Švédskem. Pravděpodobná sestava Bohemky: Z. Hruška - Jakubec, Bičovský, Prokeš, Ondra - Chaloupka, Zelenský, Sloup - Levý, Čermák, V. Hruška. Rozhoduje Maďar Kuti.

Díky zákulisní přímluvě zástupců našeho patronátního podniku ČKD se podařilo zařídit pro redakci výjezdní doložku po dobu účinkování našeho týmu v pohárové Evropě. Tak doufám, že tam vydržíme dlouho a v příštím kole nepojedeme do Tbilisi... :o)

Zítra se každopádně před sedmou večerní můžete těšit na textový online přenos z Vídně.

A toho si važte, televize to nedává! Pokud byste potřebovali nějaké džíny, Ameriky, či koňáček, dejte ještě vědět!

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit