"Věnováno památce Miroslava Bičíka, Jiřího Steinbrocha, Lukáše Přibyla a dalších..."

Zářili Čermák a Příložný

clanek-1982-09-16-po-admire-cermak-bw-250pxTradiční tápání Bohemky v pohárových soutěžích je zapomenuto. Ve včerejším úvodním utkání letošního Poháru UEFA vyřídila tradiční rakouský klub Admira Wacker Vídeň pěti góly, na nichž se podíleli především autor hattricku Miroslav Příložný a další útočník Milan Čermák, jehož klička proti Kunovi před třetím gólem vstoupí do legend. Čermák přitom nebyl úplně fit, bolel ho žaludek.

"Ceníme si především výkonů ne zcela zdravého Čermáka, který byl v první půli u všech tří branek. Také nasazení Příložného nám vyšlo stoprocentně. Vstřelil tři góly a navíc ještě trefil tyč," pochvaloval si trenér Josef Zadina.

Bohemka přitom nepředvedla tak suverénní výkon jako v úvodních ligových kolech. Zejména obrana měla problémy, stoper Zdeněk Prokeš tentokrát neměl svůj den. Rakušané sice dostali brzký první gól, ale pak měli tři šance na vyrovnání.

"Za stavu 0:1 jsme byli třikrát na dostřel Hruškovy branky. Tím, že jsme je nevyužili, se začal zápas vyvíjet docela jinak. Od stavu nula tři měl jednoznačný průběh," hodnotil trenér soupeře Felix Latzke. "Nepodařilo se nám zopakovat výkony z posledních ligových utkání, kdy jsme hráli minimálně o třídu lépe."

Bohemku by měla za dva týdny ve Vídni čekat klidná odveta a zdá se, že po úspěchu proti Gijónu před dvěma lety se podruhé v historii dočká v pohárové Evropě postupu do druhého kola.

"V takový výsledek jsme snad ani nemohli doufat. Jsme s ním samozřejmě maximálně spokojeni," radoval se po zápase Zadina.

Admira se ještě nechce zcela vzdávat. Trenér Latzke zachovává aspoň minimální optimismus: "Výsledek 0:5 lze těžko dohnat, ale už několikrát jsme se přesvědčili, že nelze předem vzdávat žádný boj. V odvetě budeme bojovat ze všech sil. Nic jiného nám totiž nezbývá."

Komentáře

 
petrh
0 #1 petrh 2012-09-17 11:51
Razantní vstup do poháru.
Vzpomínám si, že mi tento zápas výrazně zlepšil náladu poté co mi před tím ten den dopoledne ukradli na tělocviku nové adidasky...
Video by nebylo?
 

Comments are now closed for this entry