"Věnováno památce Miroslava Bičíka, Jiřího Steinbrocha, Lukáše Přibyla a dalších..."

Vyjde konečně titul?

phoca thumb l spolecna fotografieTěžký úvod v Chebu na Rudé Hvězdě čeká fotbalisty Bohemians v zítřejším premiérovém zápase nové sezony. Od postupu Hraničářů do ligy před třemi lety klokani u hranic s Německou spolkovou republikou ještě nevyhráli a dokonce ve třech zápasech nevstřelili jediný gól. Do ligy však tým vstupuje povzbuzen šesti vítězstvími v letním Interpoháru a také cenným triumfem 1:0 dosaženým minulý týden před 20 000 diváky na hřišti Panathinaikos Atény. 

Po třech třetích místech v posledních sezonách má náš oddíl i letos vysoké cíle – zaútočíme konečně na titul? Do závěrečné fáze přípravy zasáhlo onemocnění hlavního trenéra Tomáše Pospíchala, který se ale po propuštění z nemocnice má zítra do Chebu vydat. Mužstvo je před prvním zápasem v dobré náladě, v týdnu v tréninkovém tempu nastřílelo dvanáct gólů Sokolu Uhříněves.

„Všichni hráči jsou zdravotně v pořádku. Přál bych si, aby tento stav vydržel celou sezonu,“ řekl před utkáním Pospíchalův asistent Josef Zadina. „Při vítězném utkání s Panathinaikos jsem byl spokojen s bojovností a nasazením. Soupeřův trenér Kovács ocenil i výbušnost našich hráčů. Rezervy jsme měli v zakládání protiútoku. Věřím, že budeme hrát dobře, mužstvo je plné odhodlání.“

Výboru fotbalového klubu se podařilo v týmu udržet klíčového hráče, kapitána Přemysla Bičovského, který byl na cestě do Racingu Štrasburk. Přemka si bohužel za jednu z obětí vybral velký šéf ČSTV soudruh Himl. Atraktivní angažmá bychom mu určitě všichni moc přáli, ale všichni věříme, že i tak bude za Bohemku bojovat dál naplno. Lepšího kapitána bychom těžko hledali!

Vedení usilovalo o tři zvučné posily. Jeho snažení nevyšlo v případě záložníka Jána Kozáka, který se z Dukly nakonec vrátil do Lokomotivy. Peter Herda, nejlepší střelec loňské ligy, pak zůstal ve Slavii. Z Trnavy však přichází dlouhovlasý elegán Peter Zelenský. Spartak se své opory nevzdával snadno a dokonce si Zelenského zapsal na soupisku dvaadvaceti hráčů, stejně jako Bohemians. Předsednictvo svazu jej však z trnavského seznamu vyškrtlo a nechalo jej jen na naší soupisce. Druhou posilou je útočník Miroslav Příložný, který přichází ze Slavie oklikou přes druholigovou Mladou Boleslav.

Kádr naopak opustili Petar Novák, který začal se studiem lékařské fakulty a dostal souhlas k hostování Teplicích, Josef Hrabovský (hostování v Motorletu) i zkušený útočník Dušan Herda. Ten podle sekretáře oddílu Zdeňka Svobody vycítil, že by se v nabitém kádru nemusel prosadit, a proto odešel do České Lípy. Specifický je odchod Vladimíra Tábora, který už loni na podzim požádal o zrušení registrace hráče ČSTV, ale v současnosti trénuje v druholigovém Jablonci.

Klokani nastoupí v Chebu v podobné sestavě, v jaké se představili před týdnem v Aténách. Připraven však zřejmě už bude útočník Milan Čermák, který si místo výletu do Řecka doma léčil nakopnuté lýtko. Předpokládaná sestava: Z. Hruška – Jakubec, Bičovský, Prokeš, Ondra – Zelenský, Sloup, Chaloupka – Němec, Příložný (Mičinec), V. Hruška. Píská Marko.

Stránky Cesta za titulem.cz vám zítra od 17.00 přinesou exkluzivní on-line přenos.

 

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit