"Věnováno památce Miroslava Bičíka, Jiřího Steinbrocha, Lukáše Přibyla a dalších..."

Ligový zápas pravdy na Julisce

clanek-pred-zapasem-dukla-bohemians-1982-11-07-loga-bw-250pxBohemce se za účinkování v Poháru UEFA klaní celá Evropa, teď ovšem naše hochy čeká tvrdá šichta na domácí scéně. Zítra od 17 hodin hraje Bohemka v hitu ligového kola na Dukle a půjde o hodně. Dukla je po deseti kolech jenom dva body za námi. Případná porážka by nás mohla sesadit z prvního místa tabulky.

Bude to prestižní souboj dvou tradičních soupeřů a také představitelů rozdílných ér národního týmu. Na jarním světovém šampionátu ve Španělsku ještě tvořili páteř reprezentace právě hráči Dukly. Venglošův tým však neuspěl a na podzim tón československému fotbalu jasně udávají Bohemians, hned osm z nich bude za týden k dispozici v Miláně k boji proti Itálii.

V lize zatím Bohemka kraluje, ovšem protivníci jsou stále na dohled. Dukla se Slavií (hraje doma s Prešovem) ztrácí dva body a Vítkovice, které čeká derby na Baníku, jsou dokonce druhé jen o skóre.

Zítra odpoledne na Julisce se tedy chystá velký střet o čelo tabulky. Očekává se velká návštěva, stadion se proto otevře už v půl druhé a vstupenky se budou prodávat už u stanice metra Leninova.

Na hřišti se může objevit hned dvanáct hráčů nominovaných pro zápas v Miláně. Kromě osmičky klokanů to jsou na straně Dukly Kapko, Fiala, Pelc a Vízek. Bohemce stále bude chybět zraněný Ondra, připravená však bude kompletní sestava, která uspěla proti Saint-Étienne.

Trenér Tomáš Pospíchal si důležitost utkání dobře uvědomuje. Jednoho z nejlepších hráčů pohárového zápasu, Milana Čermáka, střídal proti Francouzům dřív, aby ho šetřil pro zápas na Dukle.

Utkání začíná zítra v 17 hodin, pro ty, kdo v očekávané zimě nedorazí přímo na stadion, bude připraven textový online přenos.

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit