"Věnováno památce Miroslava Bičíka, Jiřího Steinbrocha, Lukáše Přibyla a dalších..."

Komu Český pohár?

clanek-pred-zapasem-1983-04-29-dukla-logo-bw-250pxUž zítra Klokany čeká druhý díl ze seriálu jarních střetnutí se žoldáky z Julisky. Tentokráte je na pořadu odveta v rámci finále Českého poháru v kopané, jehož vítěz se 15. června na Strahově utká s vítězem slovenské části soutěže Slovanem Bratislava o pohár československý.

Oba zítřejší soupeři se v posledních dnech nenacházejí v právě nejpříjemnějším rozpoložení. Bohemka ztratila v honbě za ligovým primátem bod s Trnavou, Dukla pro změnu doma odevzdala všechny zachraňující se Zbrojovce, čímž se jí notně vzdálila vidina přímého postupu do pohárové Evropy z ligy. Nádech pikanterie proto získává druhé finálové utkání také z toho pohledu, že hned v následujícím kole na sebe oba elitní čs. celky narazí i v ligové soutěži.

Bohemka sice bude v odvetě dohánět jednogólovou ztrátu z úvodního domácího zápasu (1:2), ale při pohledu na loňský finálový výsledek (4:0) se stejným soupeřem by zisk druhé nejcennější domácí trofeje nemusel být chimérou, nehledě na naší čtvrtou finálovou účast v řadě - záležet tedy bude hlavě na aktuální formě. Jak probíhají přípravy?

Trenér Zadina stále nemůže počítat s Čermákem, Vl. Hruškou a Sloupem. Posledně jmenovaný - objev podzimní sezóny, který se na jaře vůbec neobjevil na hřišti - zvyšuje tréninkové dávky, včera už zkoušel střílet na branku; v ligovém finiši zřejmě ještě nenastoupí, ale měl by být stoprocentně schopen absolvovat letní přípravu. "Chceme postoupit, třeba i na penalty," říká za celý kolektiv odhodlaně Josef Zadina.

Dukla včera odpoledne trénovala na Julisce a pak se vydala na tradiční soustředění do Vonoklas. Na marodce stále zůstávají Kříž a Rada. Trenér L. Novák má k dispozici Stromšíka, J. Nováka, Fialu, Kluckého, Štambachera, Rotta, Urbana, Pelce, Vízka, Korejčíka, Váňu a dále Macha, Vinopala, Čabalu, Šoltése a Drahoňovského. Večer se ještě čekalo na Karocha a Bažanta, kteří se vraceli z Groningenu, kde pomáhali čs. "dvacítce" k prvenství na tamním mezinárodním turnaji. Otazník visí nad startem Korejčíka (kotník).

Předpokládané sestavy

Dukla: Stromšík - J. Novák, Klucký, Fiala, Bažant - Rott, Pelc, Urban - Vízek, Váňa, Štambacher.

Bohemians: Z.Hruška - Jakubec, Prokeš, Marčík, Levý - Chaloupka, Bičovský, Zelenský - Němec, Příložný, Koukal.

Utkání rozhoduje Jiří Stiegler ze Strakonic, na čarách pomáhají Duba a Pouček. Výkop je naplánován na 25. května od 16.30 hod.  Ze zápasu vám přinese také tradiční textový živý přenos.

 

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit