"Věnováno památce Miroslava Bičíka, Jiřího Steinbrocha, Lukáše Přibyla a dalších..."

Boj o pohárovou obhajobu

clanek-pred-zapasem-1983-04-29-dukla-logo-bw-250pxTřetí sezonu v řadě se Bohemka ve finále Českého poháru utká s Duklou. Po pětigólovém karnevalu s Nitrou se fanoušci těší na pokračování v zítřejším prvním finálovém utkání v Ďolíčku (začíná se ve 14.30). Klokani jdou do boje jako obhájci loňského vítězství.

S uklidňujícím pětibodovým náskokem v ligové tabulce, ale také s únavou z podivuhodné reprezentační cesty do Norimberku dnes Bohemians vstoupí do svého čtvrtého finále Českého poháru v nepřetržité řadě. A potřetí za sebou čeká Dukla. Zatímco před dvěma lety triumfovali vojáci po výsledcích z našeho pohledu 1:3 na Julisce a 3:2 v Ďolíčku, vloni jsme trofej získali díky slavnému vítězství 4:0 na Strahově.

"Pohár je v každém případě jiný než liga," tvrdí trenér soupeře Ladislav Novák. "Zejména proto, že se hrají dvě utkání a tomu se přizpůsobuje taktika. Myslím, že favoritem jsou jednoznačně Bohemians. Momentálně se jim opět daří, hrají v pohodě, víc si věří."

Dukla je v aktuální ligové tabulce až na šestém místě a vzdaluje se jí účast v Poháru UEFA. Trenér Bohemky Josef Zadina se přesto pozici jasného favorita brání.

"V pražském derby se favorit pokaždé jen těžko hledá. A zvláště v poháru! Šance jsou na obou stranách otevřené," říká Zadina.

Dukla bude postrádat obránce Petra Radu, který má na pět týdnů nohu v sádře. V kádru Bohemky má potíže záložník Pavel Chaloupka, kterého po výletu do Norimberku pobolívá koleno. Měl by však nastoupit.

Předpokládané sestavy

Bohemians: Z. Hruška - Jakubec, Prokeš, Marčík, Levý - Chaloupka, Zelenský, Bičovský, Koukal - Čermák, V. Hruška.

Dukla: Stromšík - Novák, Fiala, Klucký, Štambacher - Rott, Pelc, Urban - Vízek, Korejčík, Kříž.

Úvodní finálové utkání vám přineseme v tradičním textovém živém přenosu.

 

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit