"Věnováno památce Miroslava Bičíka, Jiřího Steinbrocha, Lukáše Přibyla a dalších..."

Čermák je fit! Poletí do Rumunska

clanek-1982-10-28-cermak-bw-180pxKonečně dobrá zpráva přišla z vršovického lazaretu v Ďolíčku. Útočník Milan Čermák, zraněný v úvodním zápase pohárového finále s Duklou, je v reprezentační nominaci na kvalifikační zápas v Rumunsku a zítra s dalšími sedmi klokany odletí do Bukurešti bojovat o účast na mistrovství Evropy.

Před rozhodující fází ligové sezony čeká fanoušky Bohemky reprezentační přestávka. Zelenobílý kádr si však příliš neodpočine. 15. května nastoupí československý výběr pod vedením Františka Havránka v Bukurešti a mezi šestnácti nominovanými je hned osm klokanů.

Reprezentační kouč povolal i Milana Čermáka, přesto, že si náš podzimní fantom 30. dubna při pohárovém zápase s Duklou poranil sval na noze a Bohemce chyběl v posledním ligovém utkání v Ostravě. V týmu jsou i brankář Zdeněk Hruška, obránci František Jakubec, Zdeněk Prokeš a Stanislav Levý a také záložníci Pavel Chaloupka, Přemysl Bičovský a Peter Zelenský.

Zdravotní stav několika opor Bohemians je však na hraně. V týdnu měli kvůli bolístkám z Ostravy tréninkové úlevy Bičovský s Prokešem. A jarního střelce šesti ligových gólů Pavla Chaloupku pobolívá koleno.

"Jeho zdravotní stav se rychle lepší. Kloub sice pobolívá, ale trénuje s ostatními s maximálním nasazením," uklidňuje Havránek. "I sestava už se rýsuje, ale myslím, že je ještě předčasné o ní hovořit. Nerad bych před výkopem odhalil Rumunům všechny tumfy."

 

 

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit