"Věnováno památce Miroslava Bičíka, Jiřího Steinbrocha, Lukáše Přibyla a dalších..."

Zdeněk Hruška nejlepším hráčem pohárové odvety

clanek-ohlasy-1983-03-18-dundee-bohemians-bw-250pxKlokani včera v Tannadice Parku vybojovali postupovou bezbrankovou remízu. Co o utkání řekli hrdinové Bohemky a jejich trenér?

"Mám radost, že jsme v tak náročném utkání vydrželi fyzicky, neboť tempo, které domácí udali na začátku střetnutí, bylo nečekaně vysoké. Líbili se mi Zelenský, Prokeš a Marčík. Nejlepším na hřišti byl však brankář Hruška," shrnul trenér Tomáš Pospíchal. Jak se cítil chválený brankář Bohemky? "Stálo při mně štěstí! Už když jsem viděl hřiště v Dundee, bylo mi jasné, že jeho podstatně menší rozměry, než jsou v našem Ďolíčku, umožní soupeři drtivý tlak. Ten přišel, naštěstí jsem všechny šance vychytal."

O tlaku domácích ví své i Přemysl Bičovský. "Doslova nás přikovali k našemu velkému vápnu. Na útok jsme moc nemysleli. Štěstí, že Skotové od svého stereotypu vysokých centrů neustoupili."

Trenér Tomáš Pospíchal s postupem podle vlastních slov příliš nepočítal. "Upřímně řečeno, nečekal jsem ho. Překvapily mne však i surovosti, kterých se za zády rozhodčího skotští hráči dopouštěli - vynikal v tom zejména Dodds. Skotové byli po utkání vyřazením doslova zdrcení a porážku ani nedokázali sportovně přijmout," nemile překvapilo Tomáše Pospíchala.

 

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit