"Věnováno památce Miroslava Bičíka, Jiřího Steinbrocha, Lukáše Přibyla a dalších..."

Dundee United jsou v Praze

clanek-1983-02-28-dundee-mcalpine-bw-250pxSoupeř Bohemky v úvodním zápase čtvrtfinále Poháru UEFA je na místě. Výprava skotského týmu Dundee United dnes přistála na pražském ruzyňském letišti. Nechyběla ani největší hvězda - Hamish McAlpine, gólman, který už před třinácti lety chytal v tehdejším Veletržním poháru proti Spartě.

Tehdy byl mladým nováčkem, který po hodině hry střídal zraněného Mackaye a dostal dva góly od Josefa Jurkanina. Dnes je čtyřiatřicetiletý Hamish McAlpine živoucí legendou svého klubu. Branku Dundee United hájil v zápasech Poháru UEFA už šestatřicetkrát. A výrazně přispěl také k postupu do čtvrtfinále přes slavný německý klub Werder Brémy. Po domácí výhře 2:1 pustil McAlpine v Brémách jen jeden gól a remíza 1:1 stačila na postup.

"Bohemians musí být silným mužstvem, jinak by se nekvalifikovalo mezi nejlepších osm. Ale totéž se dá říct i o nás," říká McAlpine. "Vylosování nám dává slabou výhodu: první zápas hrajeme venku, můžeme si tedy potom spočítat, o kolik gólů musíme vyhrát doma.

Dundee United jsou ve čtvrtfinále Poháru UEFA podruhé za sebou a doufají, že napraví loňské vyřazení s jugoslávským týmem Radnički Niš.

"Prohra v Jugoslávii 0:3 mne ještě teď někdy v noci straší, především proto, že jsme doma zvítězili 2:0, měli jsme však šance na šestibrankový rozdíl," říká skotský trenér Jim McLean. "Letos bychom příležitost neměli pustit z rukou."

Také Bohemka má ale své sny a cíle. Hráči dnes setřásali únavu z ligového zápasu s Chebem v hale v Riegrových sadech a za dva dny budou připraveni na jeden ze svých životních zápasů.

 

 

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit