"Věnováno památce Miroslava Bičíka, Jiřího Steinbrocha, Lukáše Přibyla a dalších..."

Hezčí dresy derby nevyhrávají

clanek-1983-03-13-po-sparte-ohlasy-bw-250pxNastavíme-li nesmlouvavé výkonnostní zrcadlo uplynulému pražskému derby mezi Bohemkou a Spartou, nezbývá, než sportovně přiznat, že borci v zelenobílém v tomto tradičním měření sil tentokrát tahali za kratší konec a to ve všech činnostech. Takové výpadky samozřejmě někdy potkají i Barcelonu nebo Spartak Moskva, překvapivá však byla jednoznačnost průběhu celého utkání od první do devadesáté minuty, jak zmiňuje trenér Tomáš Pospíchal: "Na nic si nestěžujeme: rozhodčí Stiegler byl perfektní, terén stejný pro obě mužstva. Ztrácíme výbušnost - v nasazení, rychlosti i technice nás Sparta jasně předčila. Porážka 0:2 pro nás zůstává drtivou. Snad jen dresy jsme měli pohlednější, ve všem ostatním jsme byli horší".

Jak z herního útlumu před rozhodujícím střetnutí s Dundee ven? Kouč Bohemky věří v jednoduchý recept: "Už v poslední čtvrthodince v Košicích - a reprezentanty ve druhé půli přípravy s Frankfurtem - nás otupila únava. Chce to jediné: chytře odpočívat. O to se budeme muset pokusit."

V táboře Letenských po výborném taktickém výkonu samozřejmě zavládla spokojenost, přičemž je evidentní, že s herním vzestupem rudých má ledascos společného zimní návrat trenéra Ježka. Sám k utkání řekl: "I kdybychom prohráli o gól, nikdo by nás nezatracoval. Bohemians byli před výkopem jasným favoritem!"

Markantní byl především rozdíl v přístupu borců v rudých dresech. Jejich úspěch byl zasloužený, protože byli rychlejší, důraznější a bojovnější, dobře bránili a takticky byli na výši. "Mužstvo splnilo stoprocentně všechny defenzivní úkoly. A navíc - jakmile tenhle mladý celek získá náskok, hned povyroste o třídu jeho výkon", uzavřel trenér Sparty.

 

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit