"Věnováno památce Miroslava Bičíka, Jiřího Steinbrocha, Lukáše Přibyla a dalších..."

V náročném programu je na pořadu derby se Spartou

clanek-pred-zapasem-1983-03-11-sparta-logo-bw-200pxČtrnáctizápasovou sérii, ve které Sparta nedokázala Bohemku porazit, sice utnula venkovní prohra z loňského jara, poslední výsledky (na podzim 1:2 na Letné v lize a stejným výsledkem tamtéž v semifinále českého poháru) ale napovídají, že borci z Letenské planiny stále zůstávají pro klokany jedním z nejoblíbenějších soupeřů.

Po úvodním jarním utkání na košické Lokomotivě čekal Bohemku "nepohárový" týden, i tak byli hráči Bohemians před derby se Spartou v permanenci. Reprezentační trenér Havránek nasadil do úterního přípravného utkání reprezentace proti jednomu z nejlepších celků NDR Vorwärts Frankfurt nad Odrou hned šestici "klokanů". Celý zápas odehráli Jakubec, Prokeš, Chaloupka a Zelenský, na poločas na hrací plochu vyběhli Bičovský a Čermák. A to si ještě reprezentační trenér Havránek postěžoval: "Stále chybějí Ondra, Sloup a Němec, kteří na podzim přispívali k vyrovnanosti mužstva."

Ani sedm dní odpočinku nezměnilo nic podstatného na zdravotním stavu našich dlouhodobých marodů. Ve stavu hry v kopanou neschopných tak nadále zůstávají Ondra, Němec a Sloup, který se ve čtvrtek podrobil operaci kolena. S tréninkem pozvolna začíná Standa Levý, zraněný malíček mu ale stále neumožnuje plnohodnotné dotyky s míčem a tak i borec s nejprudší ranou v celých Vršovicích zůstává mimo hru. Trenér Pospíchal proto na hřiště s největší pravděpodobností vyšle sestavu shodnou s tou z minulého ligového utkání, tj. s Koukalem na levém beku, Bičovským v záloze a Vl. Hruškou na křídle.

Sparťanský kolektiv prahne po odvetě za poslední nezdary a do Ďolíčku proto dorazí patřičně nažhaven. Ani "Štrougalovcům" se ale nevyhýbají problémy se sestavou. Asistent trenéra Vladimír Táborský: "Z reprezentačního srazu '21' v Polsku se vrátil Griga s nataženými vnitřními vazy v koleně - trápí ho od zápasu s Duklou a v Polsku nehrál - a Kováče sužuje zánět v Lokti. Proto jsme povolali dorostence Skuhravého. Ve Vršovicích bychom rádi uhráli bod; zvolíme zabezpečenou obranu s rychlým protiútokem, podobně jak se nám to dařilo v pohárovém semifinále. Musíme však nutně střílet góly!"

Utkání je ze strany orgánů SNB hodnoceno jako rizikové, pročež jej budou doprovázet zvýšená bezpečnostní opatření. Své o tom ví i náš sekretář Zdeněk Svoboda: "Utkání dvou vyspělých týmů mohou zkazit pouze neukáznění diváci".

Předpokládané sestavy

Bohemians: Z. Hruška - Jakubec, Prokeš, Marčík, Koukal - Chaloupka, Bičovský, Zelenský - Čermák, Příložný, V. Hruška.

Sparta: Houška - Hašek, Straka, Chovanec, Caudr - Ščasný, Calta, Lavička - Denk, Skuhravý, Procházka

Utkání rozhoduje sudí Stiegler, začíná se ve 14:30. Ze zápasu vám přineseme tradiční textový živý přenos. Nezapomeňte, že celé jaro můžete tipovat ligové výsledky a deset nejlépe tipujících vyhraje některou z cen!

 

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit