"Věnováno památce Miroslava Bičíka, Jiřího Steinbrocha, Lukáše Přibyla a dalších..."

Ankety v zelenobílém

clanek-1982-12-19-ankety-tip-bw-250pxNejen ve Fotbalistovi roku sbírali zástupci Bohemians body. Povedené výkony týmu se odrážejí i v dalších tradičních anketách, které pořádají média. Do Jedenáctky roku bratislavského týdeníku TIP se dostalo osm klokanů a v ideální sestavě Fotbalového krále podzimu, kterého vybírají samotní hráči v dotazníku Československého sportu, jich je sedm.

Pohled hráčů je vždycky velmi prestižní a je jasné, že záložník Jiří Sloup má po skvělých podzimních výkonech mezi soupeři respekt. K vítězství v anketě Král podzimu měl blízko, nebýt vojenské poslušnosti borců z Dukly.

Sloupovu jméno se hned dvaaosmdesátkrát objevilo na anketním lístku na prvním místě a dlouho tak pořadí vedl. Až do té doby, než do redakce Československého sportu dorazily tipy z Dukly. Patnáct ze šestnácti oslovených vojáků volilo svého stopera Jana Fialu, který tak Sloupa o sedm vítězných čárek přeskočil.

I tak je však na jedenáctku pohledem hráčů pěkný pohled: Mikloško - JAKUBEC, PROKEŠ, Fiala, ONDRA - CHALOUPKA, ZELENSKÝ, SLOUP - Vízek, ČERMÁK, Janečka.

Ještě o jednoho hráče víc se v součtu probojovalo do Jedenáctky roku bratislavského TIPu. Zdeňka Prokeše sice vytlačil stoper Interu Ladislav Jurkemik, do sestavy se ale naopak dostali brankář Zdeněk Hruška a útočník Jaroslav Němec.

Slavnostní večer probíhal v nabitém sále kulturního domu v Ružomberoku ve spolupráci s Bavlnářskými závody V.I. Lenina a večerem svým nezaměnitelným stylem provázel televizní komentátor Karol Polák.

V uvolněné amosféře například z našich hráčů vytáhl, že Zdeněk Hruška na světovém šampionátu nešťastný gól s Kuvajtem "spíš neviděl", pravý bek Franta Jakubec je levý na domácí práce, a že se Jiří Ondra seznámil se svou ženou Irenou, kadeřnicí, když si "přišel dát trvalou".

Pavel Chaloupka vyprávěl, že když se mu nedaří na hřišti, projeví se to taky v kuchyni, Jiří Sloup se nevyhnul otázce na zálohu a dobírku a Peter Zelenský znovu opakoval okolnosti svého odchodu z Trnavy do Vršovic. Jarda Němec líčil své kuchařské pokusy a Milan Čermák, který na Štědrý den oslaví třiatřicáté narozeniny, přidal po zkušenostech ze Sparty a Baníku krásné vyznání: "Nejlepší je to v Bohemians. Tam každý funkcionář, hráč i trenér ví, co je jeho povinnost a snaží se ji dělat na sto procent."

A ještě Jedenáctka roku podle TIPu: HRUŠKA - JAKUBEC, Fiala, Jurkemik, ONDRA - CHALOUPKA, ZELENSKÝ, SLOUP - NĚMEC, ČERMÁK, Janečka.

 

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit