"Věnováno památce Miroslava Bičíka, Jiřího Steinbrocha, Lukáše Přibyla a dalších..."

Euforie v médiích: Z ďáblů udělali beránky...

clanek-1982-11-05-etienne--media-bw-250pxRanní výlet po stáncích PNS stál za to. K zisku vypovídajícího mediálního mixu bylo sice třeba si přivstat a obrazit hned několik trafik, námaha však stála za to. Středeční památný večer rezonuje na stránkách československého tisku na řádcích plných květnaté euforie.

Nejlepší titulek se povedl Československému Sportu: Z ďáblů udělali beránky.

Zkušený redaktor Československého Sportu Ladislav Ježek toho ve fotbale zažil už hodně, po skvělém představení Bohemky proti Saint Étienne se však neubránil lavině pochval.

"Byla to óda na fotbal. Nejprve obrovský boj, bitva o každý metr a šanci, po změně stran koncert Pospíchalových svěřenců," napsal Ježek v Československém Sportu. "Bohemians zachovali čtyřgólovou normu. Sloup posílal pasy jedna báseň třeba na 40 metrů. Zelenský se ukazoval a vymýšlel uličky, Jakubec nabíhal, pro Chaloupku a Bičoského žádný míč nemůže být ztracený, celá jedenáctka dřela. Bylo to vítězství po svkělém, na našich trávnících dlouho nevídaném výkonu. Gala představení, radost rozdávaná vděčným tribunám. Atmosféru ještě umocňoval kouzelný kontakt hlediště s hrací plochou. Byl to zážitek, jakých není divákovi příliš dopřáno."

V podobném duchu se nesou i komentáře dalších deníků.

Mladá fronta: Klokani dál za velkých ovací

"Bohemians smetli věhlasný francouzský celek nevídaným způsobem. Klokani mají hráče, kteří dovedou míč posílat na jakoukoli vzdálenost, mají zálohu, která dnes u nás nemá konkurenci, mají nebojácné, vtipné útočníky."

Lidová demokracie: Zelení ďáblové - ale z Vršovic!

"Bohemians zbavili soupeře přezdívky "zelení ďáblové", protože v tomto utkání jimi byli sami. To, co rozpoutali po přestávce, jsme už dlouho neviděli. Ve velkém stylu, v mohutném náporu a s nikdy nekončícím nasazením srazili francouzské mužstvo s půl tuctem reprezentantů "trikolóry" na kolena."

Svobodné slovo: Když pohár chutná sladce

"Byl to velký Čermákův večer, určitě by bylo zajímavé od něj slyšet, jaký míč vůbec pokládá za ztracený. Nebyl prostě k udržení. Sloupovy dlouhé, téměř zázračně přesné, pasy vyvolávaly nadšení, přesností dlouhých míčů snad překonává Panenku. Vršovice tonuly v nadšení a fotbalové rozkoši. Bohemians naplnili čtyřgólovou normu – čtyři góly tady dostal kdekdo, tak proč ne St. Etienne."

Práce: V ligové normě

"Zcela dezorientovaný soupeř se zmohl jen na to, přihlížet exhibici domácích. Hlavní postavou byl záložník Zelenský. Hráči si mohli za potlesku nabitých tribun vychutnat všechny francouzské hvězdy."

A barvitý pohárový příběh ještě nekončí. Bohemka bude už zítra v poledne v osudí třetího kola Poháru UEFA. Její soupeř vzejde z této patnáctky: 1. FC Köln, Kaiserslautern, Werder Brémy (všichni Německo), FC Curych, Servette Ženeva (oba Švýcarsko), Girondins Bordeaux (Francie), FC Sevilla, Valencia CF (oba Španělsko), Universitatea Craiova (Rumunsko), RSC Anderlecht (Belgie), AS Řím (Itálie), Spartak Moskva (SSSR), FK Sarajevo (Jugoslávie), Dundee United (Skotsko) a Benfica Lisabon (Portugalsko).

Textový online sledujte dnes od 12 hodin.

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit