"Věnováno památce Miroslava Bičíka, Jiřího Steinbrocha, Lukáše Přibyla a dalších..."

Trenérská budoucnost? Zadina!

clanek-1982-09-08-trener-zadina-bw-150pxBohemians spojí svou budoucnost s trenérem Josefem Zadinou. Bývalý asistent Tomáše Pospíchala se ujal funkce začátkem minulého měsíce poté, co jeho předchůdce překvapivě rezignoval. A podle vyjádření klubu povede klokany i dál.

Smlouvu do 30. června 1985 podepsal Josef Zadina s Bohemians podle vyjádření předsedy oddílu Jaroslava Típka. Zelenobílý klub si tak udržel experta, který v Bohemians pracuje už šest let.

Zadina většinu svého působení v Ďolíčku strávil jako asistent Tomáše Pospíchala, několikrát však už působil u týmu i jako zastupující hlavní trenér. Poprvé se tak stalo v létě roku 1978, kdy Pospíchala postihl infarkt. Pospíchal kvůli svým problémům se srdcem nestihl ani začátek letošní sezony, po šestém kole tým znovu přebral, ale těsně pohárovým zápasem v Ženevě musel na další operaci cév. Ve všech případech mužstvo úspěšně vedl Zadina.

Poslední výměna se udála poté, co trenér Pospíchal po domácí porážce v semifinále Poháru UEFA s Anderlechtem 6. dubna ohlásil, že jako trenér Bohemians končí. Zadina s týmem zatím zvládl vítězné ligové boje v Olomouci a s Nitrou a dvě méně vydařená pohárová utkání v Bruselu a doma s Duklou.

Bývalý trenér Pospíchal si podle našich informací vzal zdravotní dovolenou a odpočívá na Slapech. Objevily se nicméně zprávy, že se pro příští sezonu dohodl na angažmá ve Spartě.

 

 

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit