"Věnováno památce Miroslava Bičíka, Jiřího Steinbrocha, Lukáše Přibyla a dalších..."

Vyhrály to Vršovice

clanek-ohlasy-1983-03-21-slavia-bohemians-bw-250pxVčerejší vršovické derby mezi Slavií a Bohemkou je možné bez jakýchkoliv pochybností zařadit mezi nejpohlednější utkání tohoto ligového ročníku, přičemž svojí sportovní úrovní a diváckou kulisou by se neztratilo ani v Anglii či v západoněmecké Bundeslize. Zápas nabídl všechno, co patří k moderní kopané: obrovské nasazení po celých devadesát minut, individuální technické dovednosti hráčů i vyspělé taktické pojetí. Naši borci měli v nohách úspěšné čtvrtfinále poháru UEFA s Dundee, a když v první půli inkasovali dvě branky, málokdo by si při aktuální formě Slavie vsadil na jakýkoliv bodový export z Edenu.

Utkání si nenechal ujít ani velký Bohemák, internacionál a místopředseda UEFA Dr. Václav Jíra, který si o přestávce optimisticky zavěštil: "Ještě není nic rozhodnuto, klokani mají navrch, nějaký ten gól se jim podaří vstřelit". Ukázalo se, že byl dobrým věštcem.

Spokojenost s bodem nakonec zavládla i v táboře našich hostitelů, jak potvrdil trenér Milan Máčala: "Vcelku se dá říci, že derby splnilo moje očekávání. Tak mohutnou diváckou kulisu už Eden dlouho nepamatuje, navíc se domnívám, že po celých devadesát minut se hrál fotbal s velkým 'F'".

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit