"Věnováno památce Miroslava Bičíka, Jiřího Steinbrocha, Lukáše Přibyla a dalších..."

Penaltové prokletí u Botiče

clanek-1982-11-29-penalty-bw-250pxŽe se penalta dá jenom špatně kopnout? Vyprávějte to letos na podzim střelcům Bohemky. Těsně před koncem včerejšího zápasu na Slovanu si záložník Jiří Sloup postavil balon na penaltový puntík a napálil ho po zemi vedle branky. Bohemka tak už v domácích ligových zápasech na podzim neproměnila hned čtyři pokutové kopy!

Všechno to začalo už v druhém ligovém kole, kdy mohl Vladimír Hruška ve třinácté minutě dosáhnout nejrychlejšího hattricku ligové historie. Proti Lokomotivě Košice překonal brankáře Semana už v desáté a jedenácté minutě. Jen o dvě minuty později si chystal penaltu po faulu na Čermáka. Vystřelil ale slabě, Seman míč vyrazil na roh.

Trápení pokračovalo v zápase šestého kola s Olomoucí. Nováček se téměř hodinu stále držel a prohrával jen o gól, když Kalvoda fauloval pronikajícího Vladimíra Hrušku. Míč si tentokrát vzal kapitán Přemysl Bičovský, jehož střelu však brankář Vít vyrazil. Tentokrát byl ale blízko kanonýr Pavel Chaloupka, který míč dorazil do brány.

V prestižním zápase osmého kola s Baníkem Ostrava se v 74. minutě ve vápně za stavu 3:1 srazil Koukal s Pěcháčkem a rozhodčí písknul možná trochu přísnou penaltu. Bičovský tentokrát zvolil slavnou bělehradskou strategii Tondy Panenky. Jenže Michalík si počkal a oblouček pohodlně chytil do náruče.

A poslední díl neradostného seriálu si ještě pamatujeme. Jirka Sloup proti Slovanu nejdřív zazářil krásným gólem z trestného kopu, ale pět minut před koncem poslal míč z penaltového puntíku vedle.

Můžeme tak jen tiše závidět Prešovu, který se už z gólu z penalty na podzim radoval právě čtyřikrát. Dvakrát jsme u toho, bohužel, při kontroverzním závěru minulého kola byli i my. Prešov díky proměněné penaltě vytěžil bod z utkání s Baníkem V zápase s Trnavou sice Varga pokutový kop neproměnil, rozhodčí dal ale prešovským hned další šanci a ve stejné minutě už se Majerník nemýlil. Majerník ale zase neproměnil proti Brnu, takže i prešovští penaltoví králové drží jen dvoutřetinovou úspěšnost.

Bohemku může zatím uklidňovat, že ani jeden neproměněný pokutový kop nás zatím nepřipravil o jediný bod. Kdo na sebe vezme odpovědnost příště?

"Teď jsem na řadě já!" halekal včera v šatnách rozpustilý Jaroslav Němec.

Zastupující trenér Josef Zadina ho ale přeslechl a řekl: "V tomhle okamžiku skutečně nevím. Jisté však je, že nyní budeme penalty probírat na trénincích mnohem důkladněji..."

 

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit