"Věnováno památce Miroslava Bičíka, Jiřího Steinbrocha, Lukáše Přibyla a dalších..."

Koncert v Ďolíčku, Prokeš a Čermák v reprezentaci

clanek-1982-10-17-cermak-prokes-bw-250pxŠkoda, že fotbalový zápas trvá jenom devadesát minut... Při utkání s Baníkem Ostrava Bohemka předvedla takovou show, že býti rockovou kapelou, fanoušci by ji nepustili z placu bez přídavku. Po nádherném zážitku ale i tak zbylo dost příjemných odměn. Například titulky ve všech novinách, dvoubodové vedení v lize a také pozvánka sedmi hráčů Bohemky do reprezentace.

Jestli bude někoho za dvacet, třicet let zajímat, jak v sezoně 1982/1983 hrála Bohemka doma s Baníkem, postačí mu přelétnout titulky denního tisku.

Československý Sport: Klokaní koncert
Svobodné slovo: Výhra mohla být ještě větší
Práce: V zápase kola exhibice domácích
Mladá fronta: Koncert na Botiči

Přehršel superlativů se valí na Bohemku po fantastickém vítězství nad Baníkem, trojnásobným mistrem z posledních šesti let. Ostravský tým je nám dlouhodobě v cestě na vrchol. Tentokrát ale vzájemný souboj vyzněl jednoznačně.

"V očích diváků tohle střetnutí zůstane ještě hodně dlouho. Vždyť tolik rychlosti, nasazení, dynamiky, technických parádiček i nevídané střelby podzimní liga letos ještě neměla," rozplývá se Československý Sport. "Škoda, že Baník neukázal všechno, co v něm je. Bylo to však proti "rozjetým" Bohemians, běhajícím v plném tempu devadesát minut, s vynikajícím Čermákem na hrotu útoku a s přesnými nahrávači ze středu pole, vůbec možné?"

"Bohemians házejí kytice do nadšených ochozů," odvázala se Mladá fronta.

Dokonce i ostravskému kouči Evženu Hadamczikovi nezbylo, než vyzdvihnout výkon a převahu tradičního soupeře.

"Klokani hráli maximálně útočně, zatlačili nás do hluboké defenzivy, z níž prakticky nešlo se vymanit," připustil Hadamczik. "I přes čtyři góly měli ještě další na kopačkách. Působili jsme proti lehkonohým hráčům protivníka těžkopádně, pomale a neobratně. Vítězství to bylo jasné a zasloužené. Tentokrát jsme neměli naději."

V záplavě komplimentů se však přesto našla osoba, která dokázala najít i kritický úhel pohled. Ano, jistě, byl to samotný trenér zázračného souboru Tomáš Pospíchal, který objevil na výkonu Bohemky drobnou slabinu.

"Nemělo by se nám stávat, abychom v tak důležitém utkání zahodili penaltu," připomněl Pospíchal nevydařený Bičovského dloubáček. I on však řekl: "Výsledek samozřejmě předčil naše očekávání. Moje mužstvo tentokrát předvedlo ve všech směrech slušný výkon."

Toho si jistě všimli přítomní pozorovatelé ze Saint Etiénne a beze všech pochyb to zaznamenal i reprezentační trenér František Havránek, který pro přátelské utkání s Dánskem nominoval hned sedm klokanů. V týmu zůstala pětice Zdeněk Hruška, Jiří Ondra, Peter Zelenský, Pavel Chaloupka a Jaroslav Němec, kteří byli v nominaci už pro kvalifikační zápas se Švédskem. Tentokrát se však konají také dva velké comebacky. Stoper Zdeněk Prokeš se do výběru dostal poprvé od zápasu proti Řecku z března 1978. Podzimní král Milan Čermák hrál naposledy proti Maďarsku před pěti a půl lety.

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit