"Věnováno památce Miroslava Bičíka, Jiřího Steinbrocha, Lukáše Přibyla a dalších..."

Sedmička pro Bohemians

uefa-logoOslavy vydřeného postupu klokanů do jarního čtvrtfinále Poháru UEFA ještě nedozněly a už je tu další drama. Dnes v Curychu bude Bohemka v osudí spolu s dalšími sedmi špičkovými evropskými kluby. Mezi nimi opět nechybí španělská Valencie, které chce spousta hráčů vrátit vyřazení v loňském ročníku.

Ještě jeden ligový zápas a bude konec náročného podzimu. Hned na úvod jara však bude Bohemku čekat historický duel ve čtvrtfinále Poháru UEFA. A dnes po poledni přiletí z Curychu jméno soupeře. Kandidátů je sedm.

Valencii posunula do osudí dvoubranková výhra nad Spartakem Moskva. Mezi čtvrtfinalisty však už není slabých soupeřů.

Zklamání zavládlo v Německu, protože ze tří bundesligových klubů prošel jen jeden. 1. FC Kaiserslautern doma rozstřílel 4:0 Sevillu. 1. FC Köln držel v Římě naději na prodloužení, ale dvě minuty před koncem padl po ráně Falcaa z dvanácti metrů. Werderu Brémy nestačil vyrovnávající Völlerův gól, proti skotskému Dundee United potřeboval vyhrát.

Osudí doplňují Benfica Lisabon, která si v druhém zápase snadno porazila s FC Curych, belgický Anderlecht si po domácí výhře 6:1 na hřišti NK Sarajevo mohl dovolit prohrát 0:1.  A rumunská Universitatea Craiova překvapivě v prodloužení vyřadila Girondins Bordeaux.

"Bohemians jsou silné mužstvo a přeji jim postup do finále," prohlásil po odvetné osmifinálové řeži Guy Mathez, trenér Servette Ženeva.¨

Kdo další se Bohemce postaví, sledujte 10. prosince od 12 hodin v textovém živém přenosu z Curychu.

 

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit