"Věnováno památce Miroslava Bičíka, Jiřího Steinbrocha, Lukáše Přibyla a dalších..."

Reprezentační trenér rozesílá telegramy: Sloupe, přijeď!

clanek-1982-11-08-sloup-repre-bw-250pxVčera dal záložník Bohemians Jiří Sloup dva góly ve sledovaném ligovém zápase s Duklou, zítra by se měl připojit k národnímu mužstvu, který se chystá na střetnutí proti mistrům světa z Itálie. Objev ligového podzimu v sestavě bohužel nahradí zraněného beka Jiřího Ondru. Je to však celá Bohemka, která si po triumfu na Dukle užívá zaslouženého aplausu.

Začátkem letošního roku se musel Jiří Sloup po přestupu do Bohemky vyrovnávat s posměšky fanoušků. Po několika měsících je z něho kometa ligové soutěže. A díky rozhodnutí komise vrcholového fotbalu dostal devětadvacetiletý borec pozvánku ke kvalifikačnímu souboji s Itálií, které se na stadionu Giuseppe Meazzy v Miláně uskuteční už za pět dní.

Pro Sloupa, který svou skvělou podzimní formu korunoval včerejšími dvěma góly na Dukle, byla reprezentační pozvánka zřejmě překvapením.

"Sloup hned z Julisky odjel do Plzně, sháněli jsme ho telegramy, dostaví se za námi rovnou do Nymburka," vysvětlil reprezentační trenér František Havránek.

Národní mužstvo se dnes sešlo v Praze a přesunulo se na předzápasové soustředění do Nymburka, kam odcestovalo sedm dalších klokanů – brankář Zdeněk Hruška, obránci Zdeněk  Prokeš, František Jakubec, záložníci Peter Zelenský s Pavlem Chaloupkou a útočníci Milan Čermák a Jaroslav Němec. Na sraz dorazil i levý bek Jiří Ondra, který se však musel omluvit kvůli zranění kotníku, kvůli němuž přišel už o zápasy se Saint Étienne a na Dukle.

"Obvykle mívám problémy s pravým kotníkem, tentokrát mě zradil levý, mám v něm natažené vazy," vysvětlil Ondra. "Zkoušel jsem trénovat, ale nešlo to. Zatím jsem rád, že chodím."

Členové národního mužstva se podrobili na oddělení zdravotnického zabezpečení vrcholového sportu vyšetření krevního obrazu kvůli hromadící se únavě. Trenér Havránek však nehodlá hráče v přípravě na duel s mistry světa šetřit. A můžou za to především výkony Bohemians, kteří zvládají na vysoké úrovni ligový kolotoč i zápasy v evropském poháru.

"Právě jsem řekl hráčům, že jimi kdysi hlásaná teorie "Nechte nás odpočinout a my pak budeme líp hrát" je rozmetána vynikajícími výkony hráčů Bohemians," řekl Havránek. "Nedělní derby na Julisce bylo zápasem, který zvedal ze sedadel. A zároveň šlo o důkaz, co všechno se dá z hráčů dostat! Teď už ale všichni společně myslíme na Itálii."

 

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit