"Věnováno památce Miroslava Bičíka, Jiřího Steinbrocha, Lukáše Přibyla a dalších..."

Trnavská výstraha

clanek-ohlasy-1983-05-23-bohemians-trnava-loga-bw-250pxNepříjemné komplikace v cestě za titulem nastaly Bohemce v posledních dvou ligových kolech. Nejprve přišla nešťastná porážka v Ostravě a po ní remíza se Spartakem Trnava po výkonu, který neodpovídá ambicím mužstva hrajícího o ligový triumf.

"Utkání mělo pěknou úroveň, tak by se měla liga hrát," řekl po zápase trnavský trenér Justýn Javorek.

Tam, kde mohl být kouč soupeře spokojen, ale pro trenéra klokanů Josefa Zadinu příliš radosti nezbylo. Bohemka tentokrát výkonem zklamala. Hráčům nelze upřít snahu, mužstvo však nedalo gól ze hry. A právě neschopnost zvýšit náskok po úvodním gólu z penalty nakonec rozhodla.

"Byl to Levý, který pro trnavskou obranu znamenal největší nebezpečí. Jenže Levý byl na hrotu útočné vozby příliš osamocen, na Němcovi byla znát velká přestávka, a také nejistota při pohybu na hřišti a při zpracovávání balónů. A tak není divu, že Bohemians neprorazili trnavskou obranou a ze hry se jim nepodařilo vstřelit gól," hodnotil utkání Československý Sport.

Bohemku můžou těšit ztráty soupeřů, a tak je po 24. kole paradoxně zase o něco blíž titulu. Klokani mají výrazně lepší skóre než současný hlavní pronásledovatel Baník a podle vývoje v tabulce jim k titulu bude stačit získat už jen devět bodů z dvanácti, které jsou ještě ve hře. Další vítězství můžou urvat v příštím ligovém kole v Brně, které zoufale bojuje o záchranu. Před Zbrojovkou se však musíme mít na pozoru, právě v minulém kole senzačně vyhrála na Dukle.

 

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit