"Věnováno památce Miroslava Bičíka, Jiřího Steinbrocha, Lukáše Přibyla a dalších..."

Anderlecht byl nad naše síly, za výkon v Bruselu se však stydět nemusíme

clanek-ohlasy-1983-04-21-rsca-bohemians-loga-bw-250pxBohemka v belgické metropoli stejně jako doma v Ďolíčku prohrála. V odvetě semifinále Poháru UEFA ji Anderlecht porazil 3:1 a díky tomu postoupil do květnového dvouzápasového finále proti Benfice Lisabon. Jaké názory jsme zaznamenali po utkání?

Trenér Josef Zadina utkání hodnotil vcelku klidně: "Současný Anderlecht byl nad naše síly a musíme si to sportovně přiznat. Za výkon ve druhém poločase se však nemusíme stydět."

Přemysl Bičovský pochopitelně litoval nevyužitých příležitostí: "Byla škoda, že jsme neproměnili šance za bezbrankového stavu. " Ani po příletu do Prahy nemohl zapomenout na odpískanou penaltu. "Rozhodčí za stavu 0:0 nařídil penaltu proti nám, ale za stejný nebo možná ještě horší faul proti soupeři penaltu nenařídil," srovnává kapitán Bohemians. Jak vůbec k jejímu odpískání došlo? "Vercauteren stál zády ke mně, s míčem se prudce otočil a upadl mi přes nohu."

Určitě nejde o jen tak nějakou neoprávněnou námitku dotčeného hráče poraženého celku. Stačí uvést, co k oné situaci uvedl delegát zápasu Jacques Georges, místopředseda UEFA: "Když to řeknu mírně, tak penalta byla velmi přísná. Už předtím mohl rozhodčí George Courtney pískat jednu proti Bohemians a dvě proti Anderlechtu. Bohužel vybral si tu, která je pro kontinent nejméně přijatelná."

S vyřazením se musel smířit i Peter Zelenský. "Byl to oboustranně dobrý zápas, ale opustilo nás štěstí, které při nás stálo v Dundee," vzpomněl slovenský středopolař na napínavou odvetu čtvrtfinále, díky níž zelenobílí postoupili do souboje s Anderlechtem.

Doufejme, že si teď Bohemka od Poháru UEFA odpočine. Bylo by skvělé, kdyby v následující sezoně podobného úspěchu - tedy postupu do závěrečných kol - dosáhla i v Poháru mistrů evropských zemí.

 

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit