"Věnováno památce Miroslava Bičíka, Jiřího Steinbrocha, Lukáše Přibyla a dalších..."

Bohemku čeká odveta v Bruselu

clanek-pred-zapasem-1983-04-20-rsca-logo-bw-180pxV belgické metropoli se zelenobílí ve středu pokusí splnit velmi obtížný úkol - zvítězit nad domácím Anderlechtem. V úvodním utkání semifinále Poháru UEFA padl jediný gól, naneštěstí do sítě pražského celku. Klokani tedy nyní musí v Bruselu vyhrát, a pokud zároveň dají víc než jeden gól, postupují rovnou. Při jejich eventuálním vítězství 1:0 by následovalo prodloužení.

Mužstvo vedené čerstvě hlavním trenérem Josefem Zadinou má za sebou důležitou výhru v Olomouci, o kterou se skvělými zákroky postaral brankář Zdeněk Hruška a také dvougólový střelec Pavel Chaloupka. To bylo už o předminulém víkendu, ale ani minulý víkend hráči Bohemians nezaháleli. V sobotu sedm (!) z nich na Strahově nastoupilo ke kvalifikačnímu utkání s Kyprem. Při vítězství 6:0 byli v akci Zdeněk Hruška, Jakubec, Prokeš, Levý, Chaloupka, Bičovský a Čermák.

První poločas úvodního duelu s Anderlechtem poznamenala absence Přemka Bičovského. V Bruselu by určitě neměl chybět, navíc se poprvé na jaře pravděpodobně představí v obraně místo v záloze. Kvůli dvěma žlutým kartám totiž bude chybět Marčík, nenastoupí ani dlouhodobě zranění Ondra, Sloup a Němec.

Předpokládaná sestava Bohemky

Z. Hruška - Jakubec, Prokeš, Bičovský, Levý - Chaloupka, Zelenský, Koukal - Mičinec, Čermák, V. Hruška.

Odveta semifinále Poháru UEFA mezi Anderlechtem a Bohemians začne 20. dubna ve 20 hodin.

Československá televize bude vysílat přímým přenosem, necelou hodinu před výkopem odstartuje i náš tradiční živý textový přenos.

 

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit