"Věnováno památce Miroslava Bičíka, Jiřího Steinbrocha, Lukáše Přibyla a dalších..."

Zadupou klokani "fialky"?

clanek-pred-zapasem-1983-04-05-rsca-logo-bw-200pxBohemka v posledním ligovém kole jediným gólem porazila bratislavský Inter, jemuž skvěle zachytal nejen brankář Mentel, ale taky obětavý Barmoš. Budou se fanoušci při zahozených šancích chytat za hlavu i při sledování duelu s R.S.C. (Royal Sporting Club) Anderlechtois, nejslavnějším belgickým klubem? Možná si jich proti silnému soupeři ani tolik nevypracují. Vzhledem k předpokládané absenci Přemka Bičovského je totiž třeba mírnit optimismus těch, kdo už zelenobílé vidí ve finále. Sedmnáctinásobný mistr Belgie vyhrál v letech 1976 a 1978 Pohár vítězů pohárů a na tyto nedávné úspěchy hodlá navázat i v Poháru UEFA. Předposlední překážkou je Bohemka, jež po skvostném podzimu pomalu ztrácí dech. Dokážou se domácí zvednout a navázat na postup přes Admiru Vídeň, AS Saint-Étienne, Servette Ženeva a Dundee United? Dovíme se to dnes večer.

Je pravděpodobné, že před vyprodaným hledištěm na hrací plochu nevyběhne Přemysl Bičovský. Trenér Pospíchal to zdůvodnil tím, že by byl kritizován, kdyby nepostavil Zelenského, Chaloupku a Koukala, přičemž Bičovský půl roku nehrál v obraně, kde podle něj už nesmějí chybět Prokeš s Marčíkem.

Předpokládaná sestava Bohemky

Z. Hruška - Jakubec, Prokeš, Marčík, Levý - Chaloupka, Zelenský, Koukal - Čermák, Příložný, Mičinec.

První semifinálový duel Poháru UEFA mezi Bohemians Praha a Anderlechtem začne v Ďolíčku 6. dubna v 17 hodin. Československá televize bude vysílat přímým přenosem, necelou hodinu před výkopem odstartuje i náš tradiční živý textový přenos.

 

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit