"Věnováno památce Miroslava Bičíka, Jiřího Steinbrocha, Lukáše Přibyla a dalších..."

Zapomene se ve Skotsku na derby?

clanek-pred-zapasem-1983-03-01-dundee-logo-bw-180pxPo téměř třech letech Bohemka prohrála na domácím hřišti a hned ji čeká další těžký zápas. Dokážou zelenobílí ve skotském Dundee navázat na postup přes vídeňskou Admiru, AS Saint-Étienne a Servette Ženeva? Budeme to vědět zítra pozdě večer.

Je pravděpodobné, že před vyprodaným stadionem Tannadice Park, což představuje přes 21 tisíc skotských fanoušků, na hrací plochu vyběhne sestava se dvěma útočníky, mimo zřejmě zůstane Vladimír Hruška. Do obrany se totiž po zranění z domácího utkání vrátil Stanislav Levý, zaskakující Koukal bude opět v záloze, a pro útok tedy zbudou jen dvě místa.

Klokani v Ďolíčku před dvěma týdny dokázali vyhrát a zároveň neinkasovat. Skotští chasníci však přesvědčili o tom, že postoupit přes ně do semifinále bude nesmírně obtížné. Dá se však očekávat jiný obraz hry? "V Praze hráli destrukční fotbalisté, doma dám šanci tvořivým hráčům," varuje před zápasem domácí trenér McLean. Jenže nedá se čekat, že by nasadil jinou sestavu než v Praze, žádnou záložní "tvořivou" jedenáctku v kabině nemá. Domácí zbraní bude bojovnost a také neobvykle úzké hřiště. McLean si je vědom herních kvalit Bohemky a ví, že tomu musí přizpůsobit obvyklý herní styl Dundee United. "Vrcholný fotbal v Evropě je něco jiného než skotská liga. Nelze jen bezhlavě útočit! Tímto způsobem se nikdy neprorazí. Musí to pochopit i naši příznivci, kteří jako Skotové právě takovýto fotbal mají nejraději..."

Britské ostrovy celkově zažívají pohárové pozdvižení, v PMEZ jsou ve hře ještě Liverpool s Aston Villou a dva týmy mají ve hře i Skotové. Odvetu čtvrtfinále Poháru vítězů pohárů totiž zítra doma hraje i Aberdeen, jenž má po bezbrankové remíze v Mnichově velkou šanci přejít přes tamní Bayern.

Předpokládané sestavy

Dundee United: McAlpine - Gough, Hegarty, Narey, Malpas - Milne, Kirkwood, Stark, Dodds - Sturrock, Bannon.

Bohemians: Z. Hruška - Jakubec, Prokeš, Marčík, Levý - Chaloupka, Bičovský, Zelenský, Koukal - Čermák, Příložný.

Odveta čtvrtfinále Poháru UEFA mezi Dundee United a Bohemians Praha začne na stadionu Tannadice Park zítra ve 20.30, rozhodovat budou sudí ze Švýcarska. Československá televize zakoupila přímý přenos, necelou hodinu před výkopem odstartuje i náš tradiční živý textový přenos.

Pro úplnost dodejme, že ve zbylých třech čtvrtfinálových utkáních na sebe narazí dvojice Universitatea Craiova - Kaiserslautern (první zápas 2:3), Benfica Lisabon - AS Řím (2:1), Anderlecht Brusel - Valencie (2:1).

Pokud Bohemka postoupí do semifinále, bude prvním československým celkem, kterému se to v Poháru UEFA podařilo!

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit