"Věnováno památce Miroslava Bičíka, Jiřího Steinbrocha, Lukáše Přibyla a dalších..."

Do pohárové odvety s nejvyšší opatrností

clanek-1983-03-03-dundee-ohlasy-bw-250pxBohemka včera ve čtvrtfinále Poháru UEFA v Ďolíčku zdolala protivníka ze Skotska. Nad nebezpečným Dundee United vyhrála 1:0. Klokani nedostali gól, což je z hlediska takzvané probírané pohárové matematiky převelice důležité. K přímému postupu jim tedy bude stačit jakákoli výhra či remíza, při stavu 0:1 v neprospěch Bohemians po 90 minutách hry se bude prodlužovat.

Trenér skotského týmu Jim McLean rozhodně před neskládá zbraně a vyhlíží pohárovou odvetu: "Cením si dosaženého výsledku, i když si myslím, že jsme mohli branku vstřelit. Ale utkání je teprve v polovině, doma budeme muset podat co nejlepší výkon, chceme-li postoupit. Budeme muset hrát soustředěně, nezapomínat na obranu."

"Když vezmu v úvahu průběh zápasu, musím být s výsledkem spokojen. Soupeř nás předčil rychlostí a důrazem v osobních soubojích. Jsem rád, že jsme nedostali gól, věřím, že za 14 dní budeme hrát lépe," shrnul těsné vítězství Bohemky ve svém hodnocení náročný trenér Tomáš Pospíchal.

Všichni, kdo středeční utkání viděli, ocenili bojovnost a snahu obou mužstev - navzdory náročnému terénu. Hlavně po přestávce už byl trávník spíš hnědý než zelený. Takový terén je nebezpečnější i zdraví hráčů. A skutečně, Bohemka si v následujících zápasech bude muset poradit bez další opory, i když bahno za to nemůže. K triu Němec, Ondra, Sloup včera přibyl Stanislav Levý. Co se přihodilo?

"Čtvrt hodiny před koncem mi při přímém střetu v souboji o míč dupl protihráč na pravou nohu a bolestivě ji zasáhl kolíky kopaček. Zbytek utkání jsem už víceméně dokulhal," posílá levý obránce Levý do řad Klokanů další neradostnou zprávu týkající se zaplněné marodky.

Podařilo se nám získat i vyjádření klubového lékaře Jaroslava Bradáče, který ho hned po konci duelu odvezl na rentgen do vinohradské nemocnice. "Díky rentgenovému snímku víme, že se odlomil kousek kosti posledního článku malíčku o velikosti 8x5 milimetrů. Necháme teď splasknout otok a teprve potom použijeme lepící náplasti," vysvětlil MUDr. Bradáč.

Trenéry, spoluhráče i fanoušky nepochybně zajímá, jak dlouho bude Levý mužstvu chybět. "Nejméně dva týdny hrát Levý nebude. Do odvety by však mohl být fit," odhaduje MUDr. Bradáč, jenž má i další nepříliš pozitivní informaci, tentokrát o kolenu Jiřího Sloupa. "Sloup může sice běhat, ale ne kopat do míče. Příští týden se na I. ortopedické klinice v Praze 2, Na bojišti u doc. dr. Oldřicha Čecha, CSc., podrobí operaci," říká oddílový lékař Bohemky.

Sloup tedy do Skotska určitě neodcestuje. Odveta na stadionu Tannadice Park je na programu 16. března v půl deváté večer středoevropského času, Československá televize se chystá zápas vysílat v přímém přenosu!

 

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit