"Věnováno památce Miroslava Bičíka, Jiřího Steinbrocha, Lukáše Přibyla a dalších..."

Konečně, jaro se probouzí i na evropské scéně!

clanek-pred-zapasem-1983-03-01-dundee-logo-bw-180pxPo skvělých představeních Bohemky v podzimních kolech Poháru UEFA je tu jarní pokračování. Navážou zelenobílí na postup přes vídeňskou Admiru, úchvatné bitvy s AS Saint-Étienne i nakonec postupový souboj se Servette Ženeva? Cesta do semifinále vede přes protivníka ze Skotska - Dundee United. Klokani si moc přejí, aby podobně jako naposledy proti Rudé hvězdě Cheb zvítězili a zároveň nedostali gól. To je totiž z hlediska tak často probírané pohárové matematiky nadmíru důležité.

Bohemka se stejně jako proti Chebu bude kvůli nebývale vysokému počtu zraněných muset obejít bez Němce, Ondry a Sloupa. Ten by však kvůli dvěma žlutým kartám stejně nemohl nastoupit. Vladimír Hruška by po angíně a vynechání souboje s Chebem měl být připraven, ale pravděpodobně pouze jako náhradník. Do zálohy se opět postaví Bičovský. Stav kolena Jiřího Sloupa se nezlepšil, ba naopak. Vypadá to, že operace je nevyhnutelná.

Je pravděpodobné, že před velmi vysokou návštěvou na hrací plochu vyběhne táž sestava jako v sobotu proti RH Cheb: Z. Hruška - Jakubec, Prokeš, Marčík, Levý - Chaloupka, Bičovský, Zelenský, Koukal - Příložný, Čermák.

A jak se na skotského soupeře těší naši hráči? Kapitán Přemysl Bičovský, jenž byl o víkendu opět povolán do reprezentačního mužstva, očekává těžký boj: "Dundee zřejmě vyrukuje s typickou ostrovní kopanou, tedy s kvalitami v osobních soubojích a s herní tvrdostí. Podle mne je v našich silách postup do semifinále."

Útočník Milan Čermák si uvědomuje možné potíže způsobené letošní zimou: "Bude se hrát na mazlavém terénu, což nahrává Skotům, kteří jsou doma na podobné plochy zvyklí."

Jeho ofenzivní kolega Miroslav Příložný má vedle vítězství a postupu ještě jeden cíl: "V Poháru UEFA jsem dal pět gólů, v Českém poháru stejný počet. Nebylo by špatné, kdybych tuto bilanci ještě vylepšil..."

Tak tedy nezapomeňte: úvodní duel čtvrtfinále Poháru UEFA mezi Bohemians Praha a Dundee United, který budou rozhodovat sudí z Belgie, uvidí Ďolíček zítra, 2. března 1983, od 17 hodin. Krátce předtím odstartuje i náš textový živý přenos.

Pro úplnost dodejme, že ve zbylých třech čtvrtfinálových utkáních na sebe narazí dvojice Kaiserslautern - Universitatea Craiova, AS Řím - Benfica Lisabon, Valencie - Anderlecht Brusel.

Pokud Bohemka postoupí do semifinále, bude prvním československým celkem, kterému se to podařilo!

 

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit