"Věnováno památce Miroslava Bičíka, Jiřího Steinbrocha, Lukáše Přibyla a dalších..."

Jaro startuje, Bohemce jde na Spartě o finále poháru

clanek-pred-zapasem-sparta-bohemians-1982-09-06-loga-bw-250pxPředlouhá zimní pauza je u konce. Ještě před startem jarní části ligy nastoupí Bohemka zítra v 16.30 na Letné v semifinále Českého poháru proti Spartě. Kdo se na Letnou v pracovní den nedostane, může sledovat tradiční textový živý přenos.

Čtvrté pohárové finále ve čtyřech letech je v sázce hned na úvod jara. A jde o prestižní souboj se Spartou, s níž jsme se v památném zápase střetli v semifinále i loni. Tehdy na Letné za stavu 3:3 vstřelil rozhodující gól v poslední minutě z přímého kopu Jiří Ondra.

Ten bohužel tentokrát bude v naší sestavě chybět, poté co ho na zimním turnaji Tatry Smíchov paradoxně vyřadil sparťan Miloš Beznoska. Připraveni nebudou ani dlouhodobě zranění Sloup a Němec. Pavel Chaloupka nenastoupí kvůli angíně.

Bohemka vstoupí do prvního soutěžního přesto pozitivně naladěna, v posledním přípravném zápase porazila Tatran SZ Praha 10:0. Góly dávali Marčík, Vladimír Hruška, Koukal a Bičovský po dvou, Čermák a Příložný po jednom.

Sparta je sice po podzimu v ligové tabulce až devátá, v zimě ji ale převzal světoběžník Václav Ježek, který kádr poměrně zásadně obměnil. V zimní lize hrála Sparta dobře a do mužstva soupeře se vrátil i záložník Jan Berger, který měl na podzim problémy s životosprávou a jeho případ se dostal i k soudu. Berger také pobýval v protialkoholní léčebně.

"Výbor oddílu kopané projednal žádost Jana Bergra spolu s dobrozdáním léčebny a s písemným hodnocením zaměstnavatele, n. p. Prefa Praha, panelárna Malešice," uvedla Sparta v prohlášení. "Vzhledem k uvedeným skutečnostem rozhodl zrušit usnesení výboru oddílu kopané z 18. 10. 1982 a zařadit hráče Bergra do kolektivu A-mužstva."

Sparťanský trenér Ježek varuje, že pro soupeře je pohárová soutěž důležitá: "Nezříkáme se úplně cíle stanoveného před startem loňského ligového podzimu - hrát některou z významných evropských pohárových soutěží."

V druhém semifinále se den po našem zápase střetne ostravský Baník s Duklou.

Předpokládané sestavy

Sparta: Kováč - Bielik, Straka,  Chovanec, Caudr - Ščasný, Calta, Lavička - Denk, Griga, Procházka.

Bohemians: Z. Hruška - Jakubec, Prokeš, Marčík, Levý - Bičovský, Zelenský, Koukal - Příložný, Čermák, Mičinec.

 

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit